Racing har varit en populär sport i åratal och bilarna som brukade delta i den har sett drastiska förbättringar under åren. När det är lopp är biltävlingsentusiaster och de från Sveriges motorklubbar ofta nyfikna på att veta vilka bilmärken som leder vägen. Den här artikeln kommer att lyfta fram 5 av de bästa bilmärkena som du bör se upp med på racerbanan!

1. Porsche – Porsche är ett av de mest erkända bilmärkena i världen och en ledare på racerbanan. Med modeller som 911 Turbo, 918 Spyder och Cayman GT4 har de gång på gång bevisat att de är värdiga utmanare när det kommer till racing.

2. Ferrari – Ferrari har länge förknippats med prestandakörning och är ett populärt val för många racerförare runt om i världen. Tack vare omfattande forskning och utveckling är Ferraribilarna några av de mest tekniskt avancerade på marknaden och kan ofta ses dominera banor från Formel 1 till Le Mans långdistanslopp.

3. Chevrolet – Det klassiska amerikanska muskelbilsmärket har haft sin del av framgången på racerbanan med legendariska bilar som Corvette Stingray och klassiska Camaro. Dessa bilar är kända för sin kraft och tillförlitlighet på banan, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla racingentusiaster.

4. Nissan – Nissan har varit en av de mest framgångsrika japanska biltillverkarna i racinghistorien, från att ha vunnit flera lopp i Formel 1 till att dominera långdistans 24-timmarslopp som Le Mans. Den ikoniska Skyline GT-R är en av deras signaturmodeller, som har blivit en ikon bland motorsportfans världen över.

5. McLaren – McLaren Automotive är ett brittiskt företag som specialiserat sig på att tillverka några av de snabbaste superbilarna i världen. Deras bilar är inte bara kända för sin hastighet, utan också för sin exakta hantering, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla racerbanor.