Om du funderar på om du ska välja tryck eller broderi för ditt företags profilkläder finns det några saker du bör tänka på. Tryck är vanligtvis billigare än broderi, men det har också en mer avslappnad känsla. Broderi å andra sidan ger en touch av elegans och sofistikering. Det är också viktigt att tänka på vilket budskap du vill skicka med dina kläder. Om du vill göra ett uttalande kan broderi vara rätt väg att gå. Men om du vill ha något mer diskret kan tryck vara ett bättre alternativ.

3 saker att ha i åtanke när du väljer mellan tryck och brodyr

1. Produktionskostnad

Om du vill lägga till egna logotyper eller mönster på dina kläder måste du välja mellan tryck och broderi. Båda har sina egna fördelar och nackdelar, så det är viktigt att överväga dina alternativ noggrant innan du fattar ett beslut.

Tryck är vanligtvis det billigare alternativet, eftersom det inte kräver lika mycket arbete att producera. Det kan dock vara mindre hållbart än broderi, och mönstren kanske inte håller lika länge.

Broderi kan å andra sidan vara dyrare på grund av den extra tid och ansträngning som krävs för att skapa mönstret. Men det tenderar att vara mer hållbart, så dina mönster kommer att hålla längre.

I slutändan beror det bästa alternativet för dig på din budget och hur länge du vill att dina mönster ska hålla.

2. Hållbarhet

Det finns några saker att tänka på när du väljer mellan tryck och broderi för profilkläder, bland annat hållbarhet. Broderi är i allmänhet mer hållbart än tryck, så om du vill att dina kläder ska hålla längre kan broderi vara det bättre alternativet. Tryck kan dock vara lika hållbart om du väljer en tryckmetod av hög kvalitet och använder material av hög kvalitet.

3. Tidsåtgång för färdigställande

Tryck kan ofta göras snabbare, även om stora beställningar tar längre tid. Broderi kan ta längre tid än tryck, på grund av den tid och skicklighet som krävs för sömnadsprocessen. Idag finns dock brodyrmaskiner som kan göra det snabbare och mer effektivt. 

Källa:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Brodyr 

trinityreklam.se

https://sv.wikipedia.org/wiki/Silkscreentryck 

Tryck eller brodyr – vilket ska jag välja?

Tryckning är processen där man applicerar färg på ett plagg, medan broderi innebär att man syr tråd i tyget. Båda metoderna kan användas för att skapa profilkläder av hög kvalitet och med professionellt utseende. Men vilken är rätt för dina behov?

Här är några faktorer att ta hänsyn till när du fattar ditt beslut:

1. Kvantitet

Om du behöver en stor mängd skjortor är tryckning vanligtvis det mer ekonomiska valet. Om du däremot bara behöver några få skjortor kan broderi vara det bättre alternativet.

2. Omställningstid

Tryckning är i allmänhet snabbare än broderi, så om du behöver dina skjortor snabbt är tryckning det bästa alternativet.

3. Designens komplexitet

Om din design är enkel är tryckning vanligtvis det bästa alternativet. Men om din design är komplex, med flera färger och/eller många detaljer, kan broderi vara det bättre valet.

4. Kostnad

Tryckning är vanligtvis billigare än broderi, särskilt om du behöver en stor mängd skjortor. Men om du bara behöver några få skjortor, eller om din design är komplex, kan broderi vara det bättre alternativet.

4. Anpassningsmöjligheter

Anpassningsförmåga är viktigt när man väljer mellan tryck och broderi för profilkläder. Om du planerar att använda samma mönster för flera plagg kan broderi vara ett bättre val eftersom det lätt kan anpassas till olika plaggstorlekar. Om du däremot vill kunna ändra din design ofta kan tryck vara ett bättre alternativ eftersom det är lättare att ändra designen på ett tryckt plagg än att brodera en ny design på ett plagg.

5. Olika tyger

Om du håller på att skapa ett nytt varumärke för ditt företag eller bara väljer några reklamartiklar att dela ut, kanske du undrar om du ska välja tryck eller broderi för dina profilkläder. Båda har naturligtvis sina fördelar – men det beror verkligen på vilken typ av image du vill projicera.

Broderi har en mer traditionell, stilfull känsla – vilket kan vara bra om du vill förmedla en känsla av erfarenhet eller sofistikering. Tryck är å andra sidan mer modernt och kan användas för att skapa mer iögonfallande, trendiga mönster.

Det handlar också om vilket tyg du använder. Vissa tyger lämpar sig helt enkelt bättre för tryck, medan andra lämpar sig bättre för broderi. I allmänhet är lättare tyger bättre för tryck, medan tyngre tyger är bättre för broderi. Men det beror verkligen på vilken helhetslook du vill ha.

6. Kvaliteten på tryckningen

Det finns några saker att tänka på när du bestämmer dig för om du ska välja tryck eller broderi för dina profilkläder. En av de viktigaste sakerna att ta hänsyn till är kvaliteten på trycket.

Broderi tenderar att vara ett dyrare alternativ, men resultatet är ofta värt det. Broderade mönster tenderar att vara mer hållbara och ha ett utseende av högre kvalitet. Om du är ute efter ett mer professionellt utseende är broderi ofta det bättre alternativet.

Tryckta mönster kan vara billigare och mer mångsidiga, men kvaliteten på trycket är ofta inte lika hög som vid broderi. Om du är ute efter en mer avslappnad look är tryck ofta det bättre alternativet.

7. Tillgängliga mönster

Det finns två huvudtyper av tryckmetoder för profilkläder – tryck och broderi. Båda har sina egna unika fördelar som kan göra skillnad för din slutprodukt.

Tryck är ett utmärkt alternativ för mindre mönster och är dessutom mycket mångsidigt – du kan trycka på nästan alla typer av tyg. Broderi, å andra sidan, lämpar sig bättre för större mönster och kan ge dina kläder en touch av klass.

Så vilket är det rätta valet för dig? Det beror verkligen på din design och vad du vill uppnå med dina profilkläder. Om du är osäker kan du fråga en av våra experter om råd.

8. Krav på underhåll

Broderi har en högre startkostnad, men lägre underhållskrav. Du måste få ditt broderi digitaliserat, vilket kan kosta 50-100 dollar, men när det väl är gjort kan du använda samma mönster om och om igen utan några extra kostnader. Tryckning kräver å andra sidan att du köper nya skärmar eller plattor för varje mönster, vilket kan bli dyrt med tiden.

Med allt detta i åtanke handlar det egentligen om vad du vill uppnå med dina profilkläder. Om du vill göra ett stort intryck och verkligen sticka ut från mängden är broderi det rätta sättet att göra det. Om du vill ha något mer diskret kan tryck vara ett bättre alternativ. I slutändan är valet ditt.