Om du letar efter en ny stil men inte vill gå till besväret med att besöka en salong, varför inte prova att styla ditt hår med en plattång? Det kan vara ett snabbt och enkelt sätt att ändra din look och är perfekt för de tillfällen då du inte har tid att bråka med håret. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du stylar ditt hår med en plattång i fyra enkla steg!

Ta hand om ditt hår

Till att börja med, förbered ditt hår genom att tvätta och konditionera det. Handdukstorka håret, borsta ut det längs vägen för att ta bort eventuella trassel och knutar. Du måste komma ihåg att använda värmeskydd i håret för att skydda det från värmen. Du hittar de rätta på https://hårvårdsprodukter.nu/.

Dela upp håret i sektioner

Dela den i flera små sektioner och klämma fast plattången nära rötterna på varje sektion. Dra ner den mot slutet samtidigt som du trycker lätt på snöret när du flyttar det på längden. Försök att hålla jämnt tryck på varje tråd för att säkerställa ett konsekvent utseende.

Avsluta med en glansspray

När du har stylat klart alla dina trådar, avsluta med en lätt glansspray för att lägga till extra glans och skydda mot värmeskador. Detta kommer också att hjälpa till att bibehålla din stil genom att hålla borta hårstrån på plats hela dagen eller natten.

Använd en rätt plattång

Det är stor skillnad på plattång, och en billig plattång kan förstöra ditt hår, medan en bra plattång kan styla ditt hår samtidigt som den orsakar så lite skada som möjligt. Se till att du har rätt för din hårtyp och struktur för bästa resultat.

Nu vet du hur du stylar ditt hår med en plattång i fyra enkla steg. Prova det och se vilka looks du kan skapa själv hemma!