Det finns många olika grupper som har behov av dokumentförstörare. Företag, regeringar, bankinstitut och enskilda individer är bara några exempel på vem som normalt har behov av dessa enheter. För företag är det viktigt att skydda konfidentiella affärshemligheter och kundinformation, medan regeringar och bankinstitut måste skydda den privata och finansiella informationen om sina medborgare och kunder.

En annan viktig faktor att tänka på när det gäller dokumentförstörare är säkerhetsklassen. Dessa enheter är ofta klassificerade enligt en säkerhetsnivå som styr hur effektivt de förstör informationen. Fyra av de mest vanliga säkerhetsklasserna är:

  1. Nivå P-1: Dessa enheter är lämpliga för hemmabruk och kräver inte en hög nivå av säkerhet. De använder en enklare mekanism som ofta inte krossar papperet tillräckligt för att förhindra återanvändning.

  2. Nivå P-2: Dessa enheter är lite mer avancerade och använder en mer kraftfull mekanism. De är lämpliga för mindre företag och organisationer med lägre säkerhetsbehov.

  3. Nivå P-3: Dessa enheter är avsedda för företag och organisationer med högre säkerhetsbehov. De är mycket kraftfulla och förstör informationen mer effektivt än P-1 och P-2 enheter.

  4. Nivå P-4: Dessa enheter är de mest avancerade och är lämpliga för regeringar och högt säkra organisationer som bankinstitut. De använder den mest avancerade tekniken för att förstöra informationen och gör det svårt eller omöjligt att återanvända den.

Makulera.se är en tjänst som erbjuder ett alternativ till egen dokumentförstörare. Hos Makulera.se beställer du låsbart sekretesskärl eller de populära svarskartongerna, fyller och får hämtat. Kort efter erhåller du ett destruktionsintyg. Makulera.se har fasta priser och allt ingår alltid i priset.